Thursday, 11 October 2012

Hiatus tak Hiatus , aku tetap online -.-

assalamualaikum ~hello ~annyeonghaseyo ~konichiwa ~

*bunyi guruh memanjang* bile nak hujan ni ?
hahahaha xD beria cakap nak hiatus 3 bulan -poyoooo !- SPM tak SPM aku rasa aku online jugak .hahahaha . aku rasa macam ..... eeiii .. SPM ? cita-cita pon aku tak decide nak jadi apa and nak ambil kos apa dekat U . ni pon x decide nak mohon dekat U mana . rasa macam tak nak sambung belajar je .

ibu dengan abah macam suruh aku jadi cikgu sebab sekarang ni kan kekurangan guru . tapi kalau aku jadi cikgu , alamatnya tak belajar lah anak-anak murid aku tu .hahaha xD aku rasa aku macam suka dekat bidang hospitality tp aku tak minat Science ! kalau business aku nak buka kedai bakery tp aku  tak minat Math dengan Ekonomi Asas . tu lah subject yg aku fail time trial .erggghhh -.- semua yang aku minat mesti ada kaitan dengan subject yang paling aku tak suka -.,.-

kalau aku buat kerja sambilan dekat rumah buat kek untung juga kan . hahaha ~ tapi tetap fikir Math . ergghh -.-
duduk dalam bilik sorang2 dengan background guruh ni menyeramkan .
so , ppyoung ppyoung ~

K A M S A H A M N I D A ~ C R A Z Y  C H I C K E N ~

Friday, 21 September 2012

Hiatus

assalamualaikum ~hello ~annyeonghaseyo ~konichiwa ~

HIATUS !
3 MONTHS !
BELIEVE IT OR NOT ??

HAHA ! oke serius memang nak hiatus pon .
pernah try untuk sebulan . memang berkesan .
HAHA !kali ni hiatus untuk SPM yang sebenar .
it less than a month from now .
kecut perut !
trial punya results menjunam sejunam-junamnya (ada ke ayat macam kat sebelah ni ?)
kawan-kawan semua maintain je results .
malu aku dapat kawan macam dorang :(
so , hari Ahad je lah aku ade free time ~
hard-working for SPM !
oke lah , panjang pulak aku membebel !

goodbye facebook , twitter , kpop , blog , youtube , sumandu , effpour and fanfics !
gotta miss u 'guys' so much !

-gelak sakan aku tengok  Eeteuk jatuh macam turun dari gelongsor . haha !-

K A M S A H A M N I D A ~ C R A Z Y  C H I C K E N ~

Friday, 17 August 2012

Raya+Trial SPM=?

-u know what ? Ramadhan will leave us tomorrow Magrhib-

assalamualaikum ~hello ~annyeonghaseyo ~konichiwa ~

semua orang cakap budak2 PMR gn SPM tak boleh raye sakan . ade aku kesah ? haha !
taon ni aku nak raye sakan jugak ! peduli ape aku orang nak cakap . haha ! bersemangat aku nak raye taon ni bile hiasan dalam rumah dah berubah tau . carpet bulu-bulu macam rambut adik aku , cermin dah tukar , dapur dah cantik . kirakan semua yang dekat first floor dah laen lah !

yang second floor ? hurmmm .. ape yang dah berubah ? ouhhh ! kepala paip bilik air kitorang yang baru ! haha !yang lain still same as usual . nothing much change on second floor . yang penting dalam bilik aku dah terlebih jam -.- oke . rumah kitorang memang banyak jam . tapi semua dah 'mati' sebab tak tau bateri simpan kat mane . nak masuk stor ? semput aku . tak boleh bernafas tau ! haha !

okke ! dikesempatan ini , saya ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin . maafkan saya kalau-kalau entri saya ada menyakitkan hati anda sebagai blogger .
btw , korang yang nak ambil PMR gn SPM tu jangan ikut macam aku yang malas ni . haha ! raya-raya juga . semalas-malas aku , buku , homework semua aku angkut bawa balik rumah nenek aku . haaaa ~ rajin tak ? hehe ! apa-apa pon Selamat Hari Raya dan Selamat Bercuti !

K A M S A H A M N I D A ~  C R A Z Y  C H I C K E N ~

Wednesday, 1 February 2012

Kenangan 4 Teknikal 1 2011

assalamualaikum ~hello ~annyeonghaseyo ~konnichiwa ~

firstly i want to say that i miss 4 tk 1 so much !there is so many memory in that class =( -malas lah nak speaking lagi .hihi-

oke .kelas 4 tk 1 ceria sangat disebabkan oleh ketua tingkatan yang sentiasa happy .sape lagi kalau bukan Tan Cheen Yeong a.k.a atan .aiyoo ~dia ni banyak mulut .orang cakap 1 perkataan sepuloh dia balas .hihi .tapi kalau duduk sebelah dia ,korang akan rasa annoying .dia akan ganggu orang yang dia berkenan nak ganggu je .

dibantu oleh penolong tingkatan yang boleh dikatakan tak tahu duduk diam .keje nye asyik nak berjalan aje .dia ni jenis yang sensitif juga .kalau marah ,marah betol .kalau happy ,melampau - lampau .rajin juga dari ketua tingkatan yang agak malas .hihi .ni lah Nurfatin bt Abd Rahman .

kelas 4 tk 1 ade 34 orang pelajar .11 Melayu ,8 India & 15 China .semua nye sporting .

start cerita dgn budak2 Melayu dulu ye .lelaki Melayu ade 4 org je .7 lagi perempuan .nampak nye perempuan mcm berkuasa je kan ?haha !diorang ni kepala gile2 .paling dahsyat dekat dalam kelas tu si Arieff ,Syahrul dengan Aqib .Fikri jarang kot sebab dia diam sikit .dibantu oleh Fatin Amira ,Umi ,Fatin dan Syahira .yang kadang2 menyelit Aimi dan Yanti .Abby jarang menyelit .hoho !tak kira masa dan siapa yang tengah mengajar dekat depan ,mesti kelas akan riuh !benda yang wajib diorang buat ialah menyanyi ,speaking ,kacau Tan ,bergurau and gaduh manja .manja lah sangat -,- oops !wajib diiringi oleh gelak .kalu diorang ni diam makna nye dua atau tiga orang tidur atau dah out dari kelas .time ni akan diisi dengan muke yang macam focus tak focus .

budak2 cina pulak 2 lelaki dan 13 perempuan .Kah Bau seorang yang pendiam gila !hehe !yang paling penting ,dia suke pergi tandas ~Tan pulak sebaliknya .suke buat bising ,menyakat orang dan yang selalu buli dia Fatin Rahman .Candy suke tidur dekat dalam kelas dan merupakan gula-gula yang tak boleh dimakan .hoho !Shieh Qin dan Yee Jia budak baru yang pindah kelas dari kelas SN ke kelas TK .Yee Jia seorang yang sopan sebab kalau dia cakap macam berbisik .Lee Can pulak sebaliknya .banyak betol mulut dia .dalam kelas tu dengar suara dia je .paling penting dia anggap kedai yang dia kerja tu sebagai kedai dia .hewhew ~Xin Hui dianggap 'Sweet Couple' oleh Fatin Rahman .dia dengan BF dia Jin Xuan selalu bersama .now ,Pei Boon dan Hui Sin ialah peminat KPOP !samalah dengan Aimi ,Yanti ,Abby dan Fatin .haha !diorang akan nyanyi atau cerita tentang mana-mana kumpulan tak kiralah KPOP ke TPOP ke ,diorang mesti cerita sampai riuh kelas .Ling Li dan Shu Yun tua setahun dari kami semua dan mereka juga sangat pandai .Shu Huan pengutip hutang .kalau diorang tak nak bayar ,Cikgu Aziana akan bantu dia .huahua ~Li Ying dan See Min 1 gang dengan Shu Huan dan Shieh Qin .Hui Jie merupakan kawan sejati Lee Can .diorang semua ni sangatlah comel ~!

Last one is about the Indian students .8 orang semuanya .4 lelaki dan 4 perempuan .Jayan ,Deeban dan Melvin suke lawan cakap cikgu ,tapi bila kena denda diorang akan ucap 'terima kasih ,cikgu' .haha !diorang suke buat bising dan buli Tan .Thass seorang pengawas perpustakaan yang tak bertauliah dan merupakan 'atok' kepada Fatin Rahman ,Aimi dan Abby ,ayah mertua Yanti .Abigail pulak dikategorikan sebagai seorang yang banyak mulut .Loges pulak selalu sangat tak datang sekolah .Mani asyik berdating dengan Thass .tak de kerja lain ke nak buat ?hewhew ~Shanmathi asyik tak bawak buku je .tak pasal-pasal kena 'Saya berjanji' dengan Cikgu Ashiq .hoho !

yeah !ini lah kelas 4 TK 1 yang aimi rindu ~kalau ape yang aimi taip tadi terguris hati korang aimi minta maaf tau .benda ni rekaan dari Fatin .haha !ni sebenarnya gurauan semata-mata .aimi minta maaf sekali lagi .maaf ~

#at last !siap jugak !hoho !
K A M S A H A M N I D A ~ C R A Z Y  C H I C K E N ~

Friday, 6 January 2012

3 + 2 Serangkai


assalamualaikum ~hello ~annyeonghaseyo ~konnichiwa ~

dah lame tak update blog sebab tak tahu nak buat entry ape .haha !oke now back to the title .3 serangkai ?apakah ?haha !untuk tidak mengusutkan fikiran anda - anda yg sedang membaca ,3 serangkai tu ialah kami 3 sekawan .#ayatdahstartbelitmembelit .oke2 ,untuk lebih lanjut bacelah sampai habes ye .

kami lebih dikenali sebagai J.E.M oleh kami sendirilah kan .hoho .maksud disebalik J.E.M ialah J = jubei ,E = epha ,M = miy .name ni ditubuhkan pada tahun 2010 oleh epha .kiteorg start rapat dari tahon 2010 lah .mule - mule kenal - kenal gitu je lah .mase form 1 si epha dikategorikan sebagai kuat menjerit .si jubei masih belom ade lagi dekat skolah .kirekan si jubei ni 'new student' lah .hehe

oke now start cite dari yang tua dulu -akulah tu- -,- tak payah cite panjanglah ye ?haha !oke - oke ,aimi dikenali sebagai orang yang tak berapa 'friendly' dengan budak perempuan sebab dari tadika imi memang dah rapat gilak dengan lelaki .tapi start darjah 4 kot imi dah malu dengan lelaki and start rapat dengan kawan perempuan .imi dari darjah 3 sampai darjah 5 mengong sikit pasal math sebab ade sifir .bile periksa math je ,otak dah lambat nak fikir sifir and resultnye paham - paham lah ye .hoho !pernah couple but just once and tahan selama 1 bulan .hebatkan ?imi bangge gilak !naseb gambar dia imi dah delete tapi tak sangka bile search name dia dekat fesbuk ade pulok name .btw imi tak minat dia pon tp minat abang kembar dia .abang lagi hensem .haha !-dah gatal sangat- subject yang imi paling minat ialah ENGLISH !tak tahu lah kenapa .tapi nak score tinggi tak boleh sebab mase UPSR dengan PMR target english dapat A tapi dapat B .redha je lah .alomak !terpanjang pulok !haha !syok tulis pasal diri sendiri -mengong-

now yang sederhana pulok .jubei ni baru masuk SMKKB tahon 2009 maknenye mase form 2 lah kan .perkara pertama yang akan korang ingat pasal jubei ni ialah gelak yang boleh takluki dunia gelak .kirekan sampai bile - bile lah korang tak akan lupekan gelak si jubei ni .HAHA !dia ni friendly and suke putar belitkan ayat orang .awesome kan ?dia seorg yang happy tak penah nampak dia muram and she NOT SINGLE !kalau pasal makan dia no 1 .dia kalau kitaorg beli makanan saing dengan dia and kita yang start makan dulu ,pada akhirnye dia yang dah abes makan .lepas makan ,automatic kita akan tahu dia nak ke mana .TANDAS -,- cakap pasal tandas ,mase ari pertama sekolah sesi 2012 ,tandas budak laki dah UPGRADE mcm tandas FIVE STAR gitu .then ,kitaorg ingat tandas budak pompuan pon dah upgrade jugok .jubei punye excited nak masuk tandas belom sempat masuk dia dah cakap dengan suare yang marah 'SAME JE !!!' HAHA !!!!!!!kitaorg dah terbahak - bahak dekat luar gelak kan dia .alomak !banyak pasal tandas pulok dekat jubei punye .nyahahaha !

now pasal yang paling mudo pulok .epha ni seorg yang kuat buli - membuli .her first victim is JUBEI !hoho !oke ,she 's so chubby and friendly jugok .ape - ape hal epha ni akan ambil 'port' bile seseorg cite pasal kpop atau budak cine -tak kire lah laki ke pompuan- .about kpop actually kita 3 org memang kepala kpop .yang paling pro bout kpop antare jubei dengan epha .imi pro kalu org tanye pasal FT ISLAND ,MYNAME .diaorg lebih dari imi .hebat gilak .epha ni jenis yang sensitip sikit .se sensitip dia ramai jugok org yang nak kawan dengan dia .tak macam pompuan yang sensitip tapi kawan seciput je .dia kalau bab cipta - mencipta benda yang pelik - pelik no 1 .buat bunyi binatang pon boleh ape lagi nak praktik kan cara biantang tu .haha !yg praktik tu hanya kucing je .bunyi yang paling famous sekali bunyi kucing ,tikus and cicak .she's still single but i think she want her B1B0 ,JOON ,ELI ,MR CUTE or PRINCE .i think lah -jangan marah aku ye papa- hehe .aku tak bersalah ~habit dia yang imi tahu geget straw .wohoo

oke dah abes bab 3 serangkai .sekarang ni 3 serangkai dah jadi 5 serangkai .campur 2 org yang dikenali sebagai nyet - nyet dan huda .nak tahu ?bacelah sampai abes !

nyet - nyet ?siapakah nyet - nyet ?adakah kami berkawan dengan seekor monyet ?monyet betina ke jantan ?ganas ke tak ?pandai cakap ke tak ?haha !banyak nye soalan yang imi reka sendiri ~hoho .name fatin .org panggil dia nyet - nyet sebab dia suke monyet -,-  monyet tu tak kirelah babun ke org utan ke ,bile ade gambar tu dia automatic akan senyum sorg - sorg .haha !samelah dengan imi -sensitip tentang 'ayam'- dia ni mcm mane orang nye ?ofcourse laa friendly ,banyak cakap and tak reti duduk diam .asyik nak berjalan je keje dia .mase form 4 ,kejadian yang tak disangkakan berlaku .dia terjatuh dari atas meja .kitaorg nak ceriakan kelas mase bulan merdeka .imi denagn fatin yang nak panjat meja tapi imi tak sampai nak tampal kertas tu dekat dinding .so fatin laa yang buat .kitaorg tampal kertas yg ade huruf T.R.A.N.S.F.O.R.M.A.S.I B.E.R.J.A.Y.A R.A.K.Y.A.T S.E.J.A.H.T.E.R.A .tapi sampai dekat huruf O dia punye kertas tak lekat dekat dinding tu .fatin pon lekatkan lah and then imi tak perasan yang fatin terjatuh .imi cume perasan bile dia pegang meja and 'zuupp' jatuh dekat bawah .tapi sejak dia jatuh banyak perubahan yang berlaku .fatin bertambah mereng !nyahahaha !

now pasal huda .huda ?camne imi mau cite ni ?haha !huda tinggi org nye .imi hanye parat - parat bahu dia je .pendek kan imi .sedih - sedih - sedih :'( kalau dalam 3 serangkai imi yang paling tuo .tapi bile dah 5 serangkai ,diolah yang tuo .imi kenal huda dari form 1 .sebenarnye huda dari darjah 5 dah 1 skola dengan imi .tapi imi tak tahu pon yang dia 1 skola dengan imi -,- kiteorg start rapat mase form 2 sebab 1 kelas kan .sejak rapat dengan huda baru imi kenal sikit - sikit tentang si epha dengan jubei ni .she like KPOP too .the most kpop group she like is ZE:A ,INFINITE ,B2ST and many more lah .haha !dah kate kpop .macam - macam group yang diminatinya .kalau ade something yang berkaitan dengan tinggi or tempat tinggi ke ,mate - mate akan tepat ke arah dia dengan renungan yang tajam minta penampo huda .haha !silap taip pulok !minta tolong huda .almaklumlah masing cikecik je kan .huda je yang tinggi .ghahahahahaha !sedih kami yang pendek - pendek ni .kesian huda ~ XD yang penting she's still single ~

oke !tamat sudah kisah yang terpanjang dalam blog ini hanya untuk tahon 2012 .insya-allah akan ade entry yang lebih panjang dari entry ini .wohoo !

#iwannagetoutfromthislongentry !

KAMSAHAMNIDA ~ CRAZY CHICKEN ~


-nilah kawan - kawan imi-
 my photo ?nononono ~korang dah tahu kan ~~