Friday, 6 January 2012

3 + 2 Serangkai


assalamualaikum ~hello ~annyeonghaseyo ~konnichiwa ~

dah lame tak update blog sebab tak tahu nak buat entry ape .haha !oke now back to the title .3 serangkai ?apakah ?haha !untuk tidak mengusutkan fikiran anda - anda yg sedang membaca ,3 serangkai tu ialah kami 3 sekawan .#ayatdahstartbelitmembelit .oke2 ,untuk lebih lanjut bacelah sampai habes ye .

kami lebih dikenali sebagai J.E.M oleh kami sendirilah kan .hoho .maksud disebalik J.E.M ialah J = jubei ,E = epha ,M = miy .name ni ditubuhkan pada tahun 2010 oleh epha .kiteorg start rapat dari tahon 2010 lah .mule - mule kenal - kenal gitu je lah .mase form 1 si epha dikategorikan sebagai kuat menjerit .si jubei masih belom ade lagi dekat skolah .kirekan si jubei ni 'new student' lah .hehe

oke now start cite dari yang tua dulu -akulah tu- -,- tak payah cite panjanglah ye ?haha !oke - oke ,aimi dikenali sebagai orang yang tak berapa 'friendly' dengan budak perempuan sebab dari tadika imi memang dah rapat gilak dengan lelaki .tapi start darjah 4 kot imi dah malu dengan lelaki and start rapat dengan kawan perempuan .imi dari darjah 3 sampai darjah 5 mengong sikit pasal math sebab ade sifir .bile periksa math je ,otak dah lambat nak fikir sifir and resultnye paham - paham lah ye .hoho !pernah couple but just once and tahan selama 1 bulan .hebatkan ?imi bangge gilak !naseb gambar dia imi dah delete tapi tak sangka bile search name dia dekat fesbuk ade pulok name .btw imi tak minat dia pon tp minat abang kembar dia .abang lagi hensem .haha !-dah gatal sangat- subject yang imi paling minat ialah ENGLISH !tak tahu lah kenapa .tapi nak score tinggi tak boleh sebab mase UPSR dengan PMR target english dapat A tapi dapat B .redha je lah .alomak !terpanjang pulok !haha !syok tulis pasal diri sendiri -mengong-

now yang sederhana pulok .jubei ni baru masuk SMKKB tahon 2009 maknenye mase form 2 lah kan .perkara pertama yang akan korang ingat pasal jubei ni ialah gelak yang boleh takluki dunia gelak .kirekan sampai bile - bile lah korang tak akan lupekan gelak si jubei ni .HAHA !dia ni friendly and suke putar belitkan ayat orang .awesome kan ?dia seorg yang happy tak penah nampak dia muram and she NOT SINGLE !kalau pasal makan dia no 1 .dia kalau kitaorg beli makanan saing dengan dia and kita yang start makan dulu ,pada akhirnye dia yang dah abes makan .lepas makan ,automatic kita akan tahu dia nak ke mana .TANDAS -,- cakap pasal tandas ,mase ari pertama sekolah sesi 2012 ,tandas budak laki dah UPGRADE mcm tandas FIVE STAR gitu .then ,kitaorg ingat tandas budak pompuan pon dah upgrade jugok .jubei punye excited nak masuk tandas belom sempat masuk dia dah cakap dengan suare yang marah 'SAME JE !!!' HAHA !!!!!!!kitaorg dah terbahak - bahak dekat luar gelak kan dia .alomak !banyak pasal tandas pulok dekat jubei punye .nyahahaha !

now pasal yang paling mudo pulok .epha ni seorg yang kuat buli - membuli .her first victim is JUBEI !hoho !oke ,she 's so chubby and friendly jugok .ape - ape hal epha ni akan ambil 'port' bile seseorg cite pasal kpop atau budak cine -tak kire lah laki ke pompuan- .about kpop actually kita 3 org memang kepala kpop .yang paling pro bout kpop antare jubei dengan epha .imi pro kalu org tanye pasal FT ISLAND ,MYNAME .diaorg lebih dari imi .hebat gilak .epha ni jenis yang sensitip sikit .se sensitip dia ramai jugok org yang nak kawan dengan dia .tak macam pompuan yang sensitip tapi kawan seciput je .dia kalau bab cipta - mencipta benda yang pelik - pelik no 1 .buat bunyi binatang pon boleh ape lagi nak praktik kan cara biantang tu .haha !yg praktik tu hanya kucing je .bunyi yang paling famous sekali bunyi kucing ,tikus and cicak .she's still single but i think she want her B1B0 ,JOON ,ELI ,MR CUTE or PRINCE .i think lah -jangan marah aku ye papa- hehe .aku tak bersalah ~habit dia yang imi tahu geget straw .wohoo

oke dah abes bab 3 serangkai .sekarang ni 3 serangkai dah jadi 5 serangkai .campur 2 org yang dikenali sebagai nyet - nyet dan huda .nak tahu ?bacelah sampai abes !

nyet - nyet ?siapakah nyet - nyet ?adakah kami berkawan dengan seekor monyet ?monyet betina ke jantan ?ganas ke tak ?pandai cakap ke tak ?haha !banyak nye soalan yang imi reka sendiri ~hoho .name fatin .org panggil dia nyet - nyet sebab dia suke monyet -,-  monyet tu tak kirelah babun ke org utan ke ,bile ade gambar tu dia automatic akan senyum sorg - sorg .haha !samelah dengan imi -sensitip tentang 'ayam'- dia ni mcm mane orang nye ?ofcourse laa friendly ,banyak cakap and tak reti duduk diam .asyik nak berjalan je keje dia .mase form 4 ,kejadian yang tak disangkakan berlaku .dia terjatuh dari atas meja .kitaorg nak ceriakan kelas mase bulan merdeka .imi denagn fatin yang nak panjat meja tapi imi tak sampai nak tampal kertas tu dekat dinding .so fatin laa yang buat .kitaorg tampal kertas yg ade huruf T.R.A.N.S.F.O.R.M.A.S.I B.E.R.J.A.Y.A R.A.K.Y.A.T S.E.J.A.H.T.E.R.A .tapi sampai dekat huruf O dia punye kertas tak lekat dekat dinding tu .fatin pon lekatkan lah and then imi tak perasan yang fatin terjatuh .imi cume perasan bile dia pegang meja and 'zuupp' jatuh dekat bawah .tapi sejak dia jatuh banyak perubahan yang berlaku .fatin bertambah mereng !nyahahaha !

now pasal huda .huda ?camne imi mau cite ni ?haha !huda tinggi org nye .imi hanye parat - parat bahu dia je .pendek kan imi .sedih - sedih - sedih :'( kalau dalam 3 serangkai imi yang paling tuo .tapi bile dah 5 serangkai ,diolah yang tuo .imi kenal huda dari form 1 .sebenarnye huda dari darjah 5 dah 1 skola dengan imi .tapi imi tak tahu pon yang dia 1 skola dengan imi -,- kiteorg start rapat mase form 2 sebab 1 kelas kan .sejak rapat dengan huda baru imi kenal sikit - sikit tentang si epha dengan jubei ni .she like KPOP too .the most kpop group she like is ZE:A ,INFINITE ,B2ST and many more lah .haha !dah kate kpop .macam - macam group yang diminatinya .kalau ade something yang berkaitan dengan tinggi or tempat tinggi ke ,mate - mate akan tepat ke arah dia dengan renungan yang tajam minta penampo huda .haha !silap taip pulok !minta tolong huda .almaklumlah masing cikecik je kan .huda je yang tinggi .ghahahahahaha !sedih kami yang pendek - pendek ni .kesian huda ~ XD yang penting she's still single ~

oke !tamat sudah kisah yang terpanjang dalam blog ini hanya untuk tahon 2012 .insya-allah akan ade entry yang lebih panjang dari entry ini .wohoo !

#iwannagetoutfromthislongentry !

KAMSAHAMNIDA ~ CRAZY CHICKEN ~


-nilah kawan - kawan imi-
 my photo ?nononono ~korang dah tahu kan ~~