Friday, 4 January 2013

Memori Persekolahan .hahaha ! -.-"

rindu pulak dengan Wonbin oppa ~
assalamualaikum ~hello ~annyeonghaseyo ~konichiwa ~

oke .tajuk aku agak tak boleh 'go' lah kan .-. first time aku rasa macam tak perlu nak bangun sebelum pukul 6 pagi sebab takut tinggal bas , van etc. dulu tak boleh duduk berzaman dalam bilik air .sekarang , 'peduli ape aku !aku bangun dulu .so ,anda depan bilik air tunggu eh' haha ! 'anda' ?haha !style aku marah org sekarang ni aku akan sebut 'anda anda anda anda' dengan kuat .pelik -.,.- teeeetttt !sekarang aku mau list kan , senarai kan ,membebelkan ,merepek kan cerita aku . "Race Started" !

1999 - TABIKA Kemas

 aku start study time umur aku 4 tahun .time ni aku terasa macam selalu dipermainkan .almaklumlah .aku ni pendiam .tak banyak cakap .kawan time ni pon takde .abang aku pon study dekat sini .tapi umur dy 6 tahun lah .macam-macam lah yg berlaku .aku tak banyak cakap .so ,diorang mcm geram kat aku .sampai aku jatuh kerusi pon diorang tengok+gelak .sadis giler :'(

2000 -TABIKA Kemas

time ni aku oke tak oke lah .sebab aku dah ade kawan .kawan aku lelaki .lelaki .aku perempuan .haha !dia sorang je yg baik dengan aku .dia caring .kalau ade bdk yg buat macam2 kat aku dia protect .kalau aku lambat dia tunggu .so ,rasa macam selamat .haha ! //rindu nak jumpa dia lagi .tapi aku lupa name die -.-"

2001 -TABIKA Kemas

tahun ni yg paling aku suka .haha !sebab aku dpt 2 kawan lelaki yg protect aku .haha !aku tak tau ble dia msuk TABIKA Kemas ni .yg aku ingat dia datang dgn sorang perempuan .time tu aku jealous .haha !masa aku cuci tangan lambat dia dgn kwn aku yg lagi sorang tu sanggup tunggu aku dekat dpn pintu sebab diorang taknak aku kena kutuk dgn sorang mamat yg aku benci gila dgn dia sampai sekarang .sweet tak ?haha !suwit lah sangat -.-

2002 - Sekolah Kebangsaan Kulai 2

aku hilang 1 kwn tapi makin bertambah sejak dia tegur aku .haha !aku dgn dia still sama .just tak sangka pulak dia banyak cakap -.- orang lain (including me) bisik kat cikgu nama kitorang then cikgu ckp kat 1 klas .tapi dia .. cikgu bru nk dengar dia bisik name dia tapi dia cakap sendiri .oke good job ! -thumbs up-

2003 - Sekolah Kebangsaan Kulai 2 transfer to Sekolah Kebangsaan Indahpura 1 after a month or 2 months

nothing much dekat sekolah baru . bosan . bosan sebab dia tak pindah skali . lost contact dgn dia .haha !tp kawan aku tetap lelaki -.- duduk pon dkt sblh bdk lelaki .aku rasa diri aku kat skolah tu macam *stranger* haha !diorang macam peduli tak peduli je aku kat situ . haha !

2004 - Sekolah Kebangsaan Bandar Putra

first time masuk skolah ni jujur lah .aku memang tak de kawan .oke .sape nak kawan dgn aku kalau mulut tu tak pernah nak akap sepatah perkataan kan .padan muka aku .haha !tapi as usual .kawan aku masih lelaki .tak tau lah sama ada diorang selesa dgn aku or diorang nak buli aku -.- yess !kawan aku lelaki .semua !haha !aku sayang korang time tu .seriously !haha !ade yg suka melukis ,suka buat lawak ,suka membebel ,suka paksa aku keluarkan suara aku -_- korang pernah kena cubit dgn aku ,kena ketuk kepala dgn aku .haha !korang memang the best lah !-thumbs up-

2005 -Sekolah Kebangsaan Bandar Putra

tahun pertama aku dapat kawan perempuan .haha !tapi diorang sume budak baru .aku selesa bila kawan dgn budak baru .perempuan je .haha !nothing special tahun ni .bosan ....

2006 - Sekolah Kebangsaan Bandar Putra

kawan lelaki aku dah berkuarang .kawan perempuan pulak bertambah .haha !then kitorang buat group .macam2 name gelaran yg kitorang ade .tapi tetap bosan . especially time yg berkaitan dgn Maths -.- sebab ?aku tak suka buat benda yg rumit .haha !sifir aku tak hafal ,setiap kali exam maths mmg aku dah tempah tempat gagal .hadiah nye rotan 4 kali .ahhh ~

2007 - Sekolah Kebangsaan Bandar Putra

UPSR !aku dah improve dkt BM .Maths ?jgn harap aku nak improve !haha !aku memang benci maths sejak dari darjah 3 .hanya kerana cikgu maths tu -..- aku tak suka dia .serious !so ,maths mmg takde improvement lah kan .tapi bila result UPSR dah keluar .aku pelik sebab Maths aku dapat C .1A 3B 1C .haha !maths aku C ?asal time pekse besar je maths aku boleh jawab ?weird !

2008 - Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar

form 1 .... nothing special .bosan je lebih .....

2009 - Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar

form 2 ... perkara paling best masa pergi kem je .haha !sebab aku baru tau abg-abg form 5 handsome belaka .haha !-gatal- satu group pulak tu gn aku .ketua group lagi .whoahh !mmg package lah kan .haha !first time aku panggil dia 'abang' dia terus sengih .tak tau lah orang nmpk ke tak kan sebab malam .dalam hutam pulak tu .haha !comel oke .hoho !

2010 - Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar

PMR !haha !sesuatu yg pelik terjadi lagi bila result dah keluar .no A's no D's no E's .but 4B's and 4C's .whooahh lah muka aku time amek result tu .haha !yg paling aku tak percaya Maths aku B !macam tipu je kan ?aku rasa masa pekse tu aku macam banyak kosong kan mane yg aku tak boleh jawab .tapi alhamdulillah aku lulus .dapat B lagi .haha !

2011 - Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar

tahun yg paling aku suka .sebab aku dapat kelas teknikal a.k.a. kelas gila-gila .haha !kawan-kawan aku semuanya daebak-daebak belaka .yg baru masuk pon teros jadi gila macam kitorang .sejak naik skolah menengah aku dah banyak cakap .haha !tapi diorang macam tak boleh tahan dgn aku bila diorang cakap dgn aku .sebab aku macam tunggul .haha !dengar tak dengar je diorang cakap .sebab tu aku dapat gelaran 'ayam toye' .haha !

2012 - Sekolah Menengah Kebangsaan Kulai Besar

SPM oke !SPM !tahun yang paling huru-hara .haha !and again aku tak tahu macam mana aku boleh solve soalan maths time SPM .aihh ~kosong tetap ada .kosong kosong kosong ~insya-allah Maths aku lulus .last minute blaja dgn abg .tapi tak tau lah abg aku jwab mcm mne .yang penting jawab .insya-allah kami lulus .hehe !

tamat sudah cerita aku semasa sekolah .haha !tapi aku tak rindu nak sekolah semula .haha !aku benci sekolah .haha !tak taulah lepas dapat result aku nak buat apa .aku tak decide cita-cita lagi .lol haha !apa-apa pon selamat bersekolah ye ~

ppyoung ppyoung ~

"adik" changjo oii ~ mana gigi anda ?haha !knpe kau muda 6 bulan dari aku ?! #frustrated -___-

K A M S A H A M N I D A ~ C R A Z Y  C H I C K E N ~

No comments:

Post a Comment