Wednesday, 7 October 2015

Ideal Type

assalamualaikum . haiiiiiiiiiiiiiii ~ *wink wink wink*

"Maiiiigaaadddddd ! Tajuk post kauu kemain lagi Kiahh"

**uhukk uhukkkkkkk** benda ni yang selalu pusing-pusing dalam kepala aku . 

I . D . E . A . L . T . Y . P . E . 

What kind of person you want to marry when you grow up . What kind of his personality that attract you . Is it someone tall/short/slim/fat/tough/so-so . And bla bla bla *bleh bleh bleh* 

First of all , aku tak pasti sama ada aku sorang je atau ada yang kat luar sana setuju dengan aku . Kalau sebut pasal ideal type ni , abah yang selalu muncul dalam otak aku -- almaklumlah , anak bapak -- Yeah , ideal type aku most of it -- 65% -- ada pada lelaki yang aku panggil abah . heeeeeeeeee ~

Okay , personality abah yang aku nak ada pada ideal type aku :
  • patuh suruhan Allah
    • means tak tinggal solat , puasa and seangkatan dengannya
  • mesti tinggi dari aku **huwaaaaa T.T**
    • aku ni rendah orangnya . tinggi pun tak lepas 160cm tapi atas 155cm . hahaha ! ketinggian yang aku suka atas 165cm -- sebab tinggi abah 165cm -- hehehe !
  • jenis yang simple
    • means cara berpakaian yang tak keterlaluan/menonjol . tak kan lah aku ajak pergi pasar kau nak pakai suit kan , kasut boot bagai . memang tak lah kan . setakat pakai t-shirt lengan panjang/pendek/berkolar/tak berkolar dengan seluar jeans/slack/khakis/tracksuit pun dah cukup . jangan pakai kain pelikat sudah . naya aku kerja kan nanti 
  • peramah dengan orang sekeliling
    • tak kira lah kau kenal ke tak kan orang tu , always senyum sebab abah selalu buat macam ni . sampai setiap kali abah senyum/beri salam dekat someone yang aku tak kenal setiap kali tu juga lah aku tanya abah sama ada abah kenal ke tak . and you know what his answer is ? - tak kenal . kenapa ? tak boleh ke senyum/tegur dia ? and aku mampu sengih macam kerang busuk je 
  • suka hiburkan orang
    • ni yang aku suka kalau ideal type aku macam ni . why ? sebab kalau aku duduk sebelah abah memang tak sah kalau aku tak gelak . kekadang kalau aku call abah , abah ada macam-macam gaya suara dia . macam tadi aku ada call abah . first okay lah bagi salam macam biasa . lepastu dekat setiap ayat-ayat dia ada alun-alun kat belakang . hahaha ! dekat tempat kerja tu dia buat suara macam tu . gelak aje aku tadi xD

The other 35% of it is :
  • rambut
    • rambut kalau panjang ke pendek ke aku tak kesah . asal kan kau ada rambut . kalau rambut kau tebal itu bonus bagi aku . hahaha ! kenapa ? sebab aku suka tarik/genggam rambut orang -- mangsa aku abang and adik -- hahahahahaha !
  • mata
    • aku suka jenis bentuk mata yang tak besar macam mata aku -- agak menyeramkan kalau aku besar kan mata ala-ala terkejut gitu sebab aku sendiri takut -- dia sedang-sedang je lah . tak sepet tak besar . tak kesah lah biji mata kau warna hijau ke kelabu ke oren ke , asal kan jangan besar . tapi kalau kau seorang yang rabun and sentiasa berkaca mata -- sometimes ber-contact lens pun okay juga -- itu bonus bagi aku xD
  • seorang yang memahami diri aku
    • tak kesah lah kau baru kenal aku ke dah bertahun ke tapi satu je , kau kena cuba faham aku macam mana -- perangai aku most of it -- and I'll try to understand you too 

BONUS BONUS !
  • suara
    • kalau suara kau deep habis memang satu bonus yang umphhhhh bagi aku kau tau ! aku akan tengok ni dulu sebenar nya sebab kau mesti akan keluar kan suara kau dulu kan kalau nak bercakap dengan aku . hahahaha !
  • rupa paras
    • no comment for this sebab aku tak terlalu harap kan dapat someone yang muka ala-ala artis korea gitu -- although I'm a KPOP fans -- flawless sepanjang masa . sebab crush aku ada yang tak flawless pun . ehh ? tapi kalau dapat macam bias aku memang super umphhhhh lah kan . hahaha !

actually aku tak kesah pun -- yeke ? padahal dah list kan tu . kemain lagi . puihhh lah kau kiah -- asal kan dia dapat bimbing aku and keluarga yang bakal dibina ke jalan yang diredhai Allah dah cukup untuk aku . In shaa Allah . One fine day . I'll be waiting for it to happened .

--- ni je lah cik kiahh mampu merepek . sehingga kita berjumpa lagi di lain hari ---